Χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν χθες το βράδυ στο Κάιρο στις κηδείες 17 από τους 25 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς κόπτες και τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ON TV.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή στο περιθώριο διαδήλωσης χριστιανών κοπτών για την πυρκαγιά που κατέκαψε εκκλησία στο Ασουάν της νότιας Αιγύπτου.

Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν.

Οι 17 σοροί μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο, όπου έγινε η νεκροτομή, στον καθεδρικό ναό των κοπτών στο κέντρο του Καΐρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mena η ταφή θα γίνει σε περιοχή κοντά στην πόλη.

Ένας από τους ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν την νεκροψία τόνισε στο ON TV πως δέκα από τα δεκαεπτά πτώματα είχαν εκτεταμένα τραύματα από οχήματα που έπεσαν επάνω τους.

Ο Μαγέντ Λουίς αλ-Νιμρ είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναδεί τόσο κακοποιημένα πτώματα ούτε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λούξορ το 1997.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι οχήματα που μετέφεραν τις δυνάμεις ασφαλείας έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook