Τον συμψηφισμό μόνο του ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο ίδιος τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο δεν είναι θετικό στον συμψηφισμό χρεών του Δημοσίου για προμήθειες, με το ΦΠΑ που οφείλουν οι επιχειρήσεις.

Από την πλευρά τπυ ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ.Κουσελάς, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, επιβεβαίωσε ότι η καθιέρωση, υπό όρους, καταβολής του ΦΠΑ σε δόσεις είναι ένα μέτρο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, να συμπεριληφθεί ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων.

Όπως είναι γνωστό, το κράτος οφείλει επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη οι επιχερήσεις έχουν οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ καθώς και από άλλες κατηγορίες φόρων.