Νέα έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Ιούνιο Αζούμι, για την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα ο κ. Αζούμι τόνισε ενόψει της σύσκεψης των G20, ότι πρέπει να τεθούν επί τάπητος όλες οι πιθανές λύσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Αζούμι επανέλαβε την πρόθεση του Τόκιο για να αγοράσει περισσότερα ομόλογα της ζώνης του ευρώ για να στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την σταθεροποίηση των αγορών, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρώπη θα προσέλθει με μία σταθερή πολιτική για να λύσει την κρίση του χρέους της.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συζητήσουν για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα μεταξύ τους. Μόνο τότε θα εμπλακεί περισσότερο η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ και θα εξετάσουμε ποιες άλλες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν» δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι οι ασιατικές μετοχές παρουσίασαν άνοδο την Τρίτη, με την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναλάβουν τελικά δράση για την προστασία των τραπεζών της ηπείρου από κρίση του χρέους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook