Σε εξετάσεις θυρεοειδούς υποβάλλονται 300.000 παιδιά στη Φουκουσίμα, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την παρατεταμένη έκθεση στη ραδιενέργεια.

Επτά μήνες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανεπίσημη έρευνα έδειξε ότι 10 στα 130 παιδιά που εγκατέλειψαν τη συγκεκριμένη περιοχή παρουσίασαν προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα, κάτι που οδήγησε στη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων σε 300.000 παιδιά.

Το τελευταίο διάστημα οι γονείς εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο η διαρροή ραδιενέργειας να σχετίζεται με ανωμαλίες στον θυρεοειδή, επικαλούμενοι παλαιότερες έρευνες μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986, ενώ οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνδέσουν τα προβλήματα του θυρεοειδούς με την πυρηνική κρίση της Φουκουσίμα.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, στα βορειοανατολικά της οποίας σημειώθηκε χθες νέος σεισμός 5,6 Ρίχτερ χωρίς ζημιές, σχεδιάζει να προσφέρει 10.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε ξένους τουρίστες για να ενισχύσει τον τουρισμό της που επλήγη βαριά από το πυρηνικό δυστύχημα.

Οι υποψήφιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση στο Διαδίκτυο όπου θα αναφέρουν την περιοχή στην οποία θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ όσοι εξασφαλίσουν τα εισιτήριά τους, τα οποία θα διανεμηθούν τον Απρίλιο του 2012, θα έχουν την υποχρέωση να γράφουν στο Ιντερνετ τις ταξιδιωτικές τους εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook