Περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια έχασαν τα τελευταία τρία χρόνια οι ιδιοκτήτες οικιών στη Βικτόρια της Αυστραλίας, ρευστοποιώντας τα κάτω από την τιμή κτήσης.

Τα σημάδια της αγοράς είναι ανησυχητικά και προειδοποιούν για μια υποβόσκουσα κρίση, δεδομένου ότι μέχρι τώρα και σε διάστημα τριών χρόνων, 5.427 ιδιοκτήτες οικιών έχασαν, κατά μέσο όρο, $ 54.000 ο καθένας, όταν μεταπούλησαν το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι τιμές των οικιών της Αυστραλίας είναι υπερτιμημένες 15% έως 20% και θα πρέπει να αναμένεται και περεταίρω μείωσή τους!

Εμπειρογνώμονες, προβλέπουν ότι οι ιδιοκτήτες οικιών δεν έχουν δει ακόμη τα χειρότερα. Η διαδικασία της σταθεροποίησης των τιμών, εκτιμούν, ότι μόλις έχει αρχίσει και μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους, αναμένεται να έχει φθάσει αρκετά χαμηλά. Ένα σπίτι αξίας $ 500.000, θα χάσει κάπου $ 75.000 από την αξία του.

Το φαινόμενο της πτώσης των τιμών στην κτηματαγορά, αναμένεται να χτυπήσει μεν και τις άλλες μεγάλες πολιτείες της χώρας, η Βικτόρια, όμως, θα βρίσκεται στην πιο επώδυνη θέση.