Η Huffington Post, το δημοφιλέστερο ενημερωτικό μπλογκ των ΗΠΑ, πλέον θα μιλάει και γαλλικά, αφού, στο πλαίσιο της επέκτασης της σελίδας σε αγορές εκτός Αμερικής, θα ξεκινήσει, πριν το τέλος του έτους, τη γαλλόφωνη σελίδα του διάσημου πολιτικού ιστότοπου. Η «Le Huffington Post», όπως θα ονομάζεται η ιστοσελίδα, θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Θυμίζουμε πως η βρετανική εκδοχή του πολιτικού μπλογκ της Αριάνας Στασινοπούλου-Χάφινγκτον εγκαινιάστηκε στις 6 Ιουλίου ενώ η καναδική είχε εγκαινιαστεί λίγο νωρίτερα, στις αρχές του φετεινού Μαΐου.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Huffington Post τον Μάιο ξεπέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά σε επισκεψιμότητα την εφημερίδα New York Times. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων comScore αποτελούν αναμφίβολα σημείο των καιρών. Συγκεκριμένα η Huffington Post τον Μάιο είχε 35,6 εκατ. επισκέπτες, ενώ οι New York Times κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 33,6 εκατ. επισκέπτες.

Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν οι ιστοσελίδες της Washington Post (19,9 εκατ.), των LA Times (18,4 εκατ.) και της Wall Street Journal (13,9 εκατ.). Επισημαίνεται ότι είναι πρώτη φορά που η εφημερίδα New York Times έρχεται δεύτερη στην κατάταξη των ενημερωτικών sites. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Huffington Post εξαγοράστηκε από τον διαδικτυακό κολοσσό America Online (AOL) αντί του ποσού των 230 εκατ. ευρώ και μετά την εξαγορά, η 60χρονη ελληνοαμερικανίδα ανέλαβε διευθύντρια όλου του ενημερωτικού τομέα της AOL.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Χάφινγκτον εγκαινίασε µια νέα ιστοσελίδα, την «Huf/Post 40», αφιερωμένη στους απανταχού babyboomers, δηλαδή σε όσους σημερινούς 60αρηδες γεννήθηκαν μετα το τέλος του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα, έδωσε τα ηνία της νέας ιστοσελίδας σε μια άλλη ελληνοαμερικανίδα, τη Ρίτα Ουίλσον, παραγωγό και σύζυγο του ηθοποιού Τομ Χανκς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook