Διαγωνισμό με έπαθλο τρεις κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, διοργανώνει ραδιοφωνικός σταθμός στην Οττάβα του Καναδά, προκαλώντας αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζευγαριών που προσφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο τεκνοποίησης.

Όπως ανακοίνωσε ο σταθμός Hot 89.9 στην πρωινή εκπομπή του τον περασμένο μήνα, το ζευγάρι που θα καταφέρει να πείσει τους ακροατές και μία επιτροπή κριτών, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ως προς το γιατί του αξίζει αυτό το έπαθλο, θα κερδίσει τρεις κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης συνολικής αξίας 25 χιλιάδων ευρώ! Το μόνο που έχουν είναι να αναπτύξουν σε μόλις 100 λέξεις τους λόγους που τους οδήγησαν να πάρουν αυτή την απόφαση.

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/10/08/article-2046773-0E49FEB400000578-810_468x650.jpg\"Η πόλη γέμισε με αφίσες με φωτογραφίες μωρών συνοδευμένες από σλόγκαν όπως «κέρδισε με», «θα μπορούσε να είναι δική σου» και «είσαι η μαμά μου;», ενώ ο σταθμός μετρά 400 συμμετοχές από πολλούς ανθρώπους, όπως ζευγάρια του ιδίου φύλου, ανύπαντρες γυναίκες και καρκινοπαθείς. Ο νικητής θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Βήμα, η πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού ωστόσο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο αλλά και ως προς την παρουσίασή της. «Ο σταθμός εκμεταλλεύεται ευάλωτους ασθενείς που θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν οικογένεια. Έχει σκεφτεί κανείς οι εκατοντάδες που δεν θα νικήσουν τον διαγωνισμό πώς θα αισθανθούν;» σχολίασε η Μπέβερλι Χανκ, διευθύντρια του Καναδικού Συλλόγου Αφύπνισης για την Υπογονιμότητα (IAAC).

Η Κρίστι Μίντλτον Λεντούκ, έλαβε μέρος στον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό, ωστόσο όταν είδε τις διαφημιστικές αφίσες αναρωτήθηκε αν ο σταθμός χάριζε πραγματικά μωρά. Η ίδια και ο σύζυγός της προσπαθούν να συλλάβουν τα τελευταία δυόμισι χρόνια. «Θα μου άρεσε αν ο διαγωνισμός ήταν λιγότερο προκλητικός. Το να βλέπεις το μωρό και να το θέλεις τόσο πολύ, κάτι δεν μου αρέσει στην παρουσίασή του» είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook