Με έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών από τη βρεφική ηλικία έως και την εφηβεία άρχισαν οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας στο Δήμο Φαιστού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διαταραχές Προφορικού και Γραπτού Λόγου – Μαθησιακές Δυσκολίες», που έγινε στο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου, η λογοπαθολόγος κ. Μαρία Ρουσοχατζάκη πραγματοποίησε μια εκτενή αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε σχέση με παθήσεις όπως η δυσλεξία, ή οι λεκτικές διαταραχές. Μέσα από μια «ανασκόπηση» όλων των ηλικιών, η κ. Ρουσοχατζάκη έδωσε ένα πλήρες περίγραμμα αναφορικά με τη μάθηση των παιδιών, αλλά και τα δικαιώματα τους σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Η ειδικευμένη λογοπαθολόγος αναφέρθηκε επίσης στα νέα δεδομένα του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και στις νέες προκλήσεις αναφορικά με την ανάπτυξη διαδικασιών μάθησης.

Την εκδήλωση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, άνοιξε με εισαγωγική εισήγηση της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Στην εισήγηση της η δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη πρόθεση του Δήμου Φαιστού για εξωστρέφεια, ανάπτυξη και καινοτόμες δράσεις, τονίζοντας πως είναι προαπαιτούμενη η στόχευση στη Νέα Γενιά.

Η κ. Πετρακογιώργη έκανε αναφορές στην αναγκαιότητα στήριξης των Δικαιωμάτων όλων των παιδιών και ανθρώπων. Εξειδικεύοντας στις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών, η Δήμαρχος τόνισε πως η μάθηση και γενικότερα η Παιδεία αποτελούν προαπαιτούμενα του Δήμου Φαιστού στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Υπενθυμίζεται πως οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης του Δήμου Φαιστού ως του πρώτου Δήμου 12 Αστέρων σε ολόκληρη τη χώρα για το 2011. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook