Τις πρακτικές που ακολουθεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αποκορώνου καταγγέλει η παράταξη της \”Ενωτικής Μαχητικής Ανεξάρτητης Αποκορωνιώτικης Κίνησης\” (ΕΜΑΑΚ).

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρονται τα εξής :

\” Γνωρίζοντας ότι ο Καλλικράτης έρχεται να εφαρμοστεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για την Χώρα από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε δημόσια , ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε ενέργεια που θα προάγει το συμφέρον του Δήμου και κατ΄ επέκταση των δημοτών μας & έμπρακτα το αποδεικνύουμε.

Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε από τον Κο Δήμαρχο να συγκροτηθεί μια επιτροπή με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση των Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την 21/9/2011 3ο θέμα ήτο η έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκορώνου, όπου στο άρθρο 1 αναγράφεται:

ΔΙΑΘΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι κεντρικές υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οργανικές μονάδες ομαδοποιημένες σε ενότητες συναφούς σκοπού και αντικειμένου:…..

Προκύπτει σαφέστατα στην συνέχεια ότι εκτός των κεντρικών υπηρεσιών και τα γραφεία αυτών είχαν πρόθεση να εγκαταστήσουν στην έδρα του Δήμου και σε κάθε πρώην Δημαρχεία στην ουσία μόνο το Κ.Ε.Π. & ένα υπάλληλο.

Ο Δήμος Αποκορώνου διαθέτει σύγχρονα Δημοτικά Καταστήματα που στεγάζουν οι πρώην Δήμοι που μπορούν καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών, την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει την διαμόρφωση των χώρων του Δημαρχείου έδρας σπαταλώντας 100.000 ευρώ περίπου για την στέγαση των Υπηρεσιών του.

Στην έντονη αντίδρασή μας για ισόρροπη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή του Δήμου συμφώνησε και η σύμβουλος της πλειοψηφίας ΤΕΡΕΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ και δημότες που παρευρέθηκαν και έλαβαν τον λόγο για να λάβουμε την αποστομωτική απάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου κου Μαρκάκη Γρηγόρη «εγώ περιφερόμενο Δήμο δεν κάνω» δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις του.

Η πλειοψηφούσα αρχή κάτω από την πίεση αναγκάσθηκε να τροποποιήσει το άρθρο 1 ως εξής:

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι κεντρικές – υποχρεωτικές υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου. Η αποκέντρωση των υπηρεσιών στις δημοτικές ενότητες όταν αυτές συγκροτηθούν, θα γίνεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο και θα ορίζει τον τίτλο εγκαταστάσεις τους…..

Από τα χορηγηθέντα πρακτικά δεν προκύπτει η αντίδρασή μας, η θέση μας από την οποία προήλθε η τροποποίηση του άρθρου 1, αλλά παρουσιάζεται αυτό σαν να είχε εισαχθεί με αυτή την μορφή στο Δ.Σ. από την εκτελεστική επιτροπή που φέρει καίρια τη ευθύνη. Ούτε παρουσιάζεται ο λόγος της καταψήφισης του συγκεκριμένου Ο.Ε.Υ, αφού είμαστε υπέρ μίας συνολικής και οριστικής & όχι αποσπασματικής λύσης.

Τέτοιου είδους πρακτικές βαρύνουν το προεδρείο του Δ.Σ. και δεν συνάδουν με την αποστολή του, τις καταγγέλλουμε δημόσια και δηλώνουμε ότι μόνο μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, σύμπνοιας και αξιοποίησης όλων των δυνάμεων μπορεί ο τόπος να πάει μπροστά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook