Σε ονοματοδοσία οδού της πόλης των Χανίων προς τιμή του Ούγγρου Προξένου στα Χανιά κατά την περίοδο 1797-1798, Ιούλιου Πίντερ, θα προχωρήσει στο προσεχές διάστημα η δημοτική αρχή των Χανίων, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, έπειτα από τη συνάντηση, που είχε σήμερα το πρωί, με την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Eszter Sandorfi, και τον Πρόξενο επί τιμή της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία Αντιδημάρχων, της εντεταλμένης συμβούλου του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, Μαρίας Κοκκινάκη, και της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, συμφωνήθηκε, με αφορμή την ονοματοδοσία της οδού, η συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η σύσφιξη των ιστορικών δεσμών Ελλάδας – Ουγγαρίας και ειδικότερα η διεύρυνση των σχέσεων με τον Δήμο Χανίων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην Πρέσβειρα μία αναμνηστική πλακέτα, δύο εκδόσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Από την πλευρά της η κα. Sandorfi προσέφερε στον κ. Σκουλάκη μία έκδοση για τη χώρα της, καθώς και ένα μπουκάλι λευκό κρασί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook