Για την Ελλάδα ως ένα πρωτόγνωρο "οικονομικό θαύμα" μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης, αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Παρίσι.

Ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στο Παρίσι εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Λούβρου "Το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου-Η αρχαία Μακεδονία" και αναφέρθηκε στα 150 χρόνια ζωής του Ελληνικού Κράτους στο παγκόσμιο στερέωμα.

"Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα. Είναι μια χώρα που έχει μια σύγχρονη ιστορία ενάμιση αιώνα, που κατόρθωσε να βγει από τα σωθικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και σήμερα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ως χώρα της ευρωζώνης, η οποία αποτελεί ένα πρωτοπόρο οικονομικό επίτευγμα", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος ανέλυσε την πορεία της ελληνικής οικονομίας (κάνοντας φυσικά αναφορά και στο Δημόσιο στο οποίο έριξε μεγάλο βάρος της ευθύνης για τη σημερινή άσχημη κατάσταση των δημοσιονομικών) και έκανε ειδική μνεία για τους 3 πολιτικούς που είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημοσιονομικά προβλήματα: τον Στέφανο Μάνο, τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Αναφερόμενος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, τέλος, στις διαφορές Βορρά και Νότου εντός της ΕΕ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας "ενός νέου θεσμικού οργάνου με πολιτικά κριτήρια, εντός της ΕΕ για τη διαχείριση των μακρο-οικονομικών ισορροπιών της ευρωζώνης. Ενός οργάνου", όπως τόνισε, "ικανού να παίρνει τάχιστα αποφάσεις".