Το γυμνάσιο και το λύκειο Γαζίου που τελούσαν υπό κατάληψη επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και συνομίλησε με τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές για τα προβλήματά τους.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ενημέρωσε τους μαθητές για την κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή στο θέμα της σχολικής στέγης, για τις ενέργειες που έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, καθώς και για τον προγραμματισμό που υπάρχει για τα θέματα αυτά. Τους ενημέρωσε επίσης εκτενέστατα για την διαδικασία κατασκευής του νέου λυκείου Γαζίου, για τις ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες, τα τεχνικά δελτία, κλπ που έχουν ήδη κατατεθεί στην περιφέρεια, αλλά και την βούληση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ε. Κουκιαδάκη να προχωρήσει η κατασκευή του.

Οι παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου και η ειλικρινής ενημέρωση που πραγματοποίησε στους μαθητές ήταν καθοριστικής σημασίας, σε βαθμό έτσι ώστε να αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης από τους μαθητές!

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης τόνισε την ωριμότητα των παιδιών, το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης και τους ζήτησε όποτε επιθυμούν να τον επισκέπτονται στο γραφείο του και να συζητάνε μαζί του κάθε τους πρόβλημα. «Η πόρτα του γραφείου μου είναι διαρκώς ανοικτή και θα χαρώ να τα λέμε τακτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον δήμαρχο Μαλεβιζίου συνόδευε ο αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης.