Το El Caminito del Rey (η οδός του βασιλιά) είναι μια διάβαση πεζών πάνω στα απότομα τοιχώματα της στενής χαράδρας Ελ Chorro, κοντά στην Álora της Ισπανίας.

Το 1901 οι εργαζόμενοι στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο Chorro Falls και στο Gaitanejo Falls χρειάζονταν μια διάβαση για να διασχίζουν τους καταρράκτες μεταφέροντας υλικά, αλλά και για να επιθεωρούν και να συντηρούν το κανάλι. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός μονοπατιού πάνω στους βράχους. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1900 και τελικά ολοκληρώθηκε το 1905.

Το 1921 ο βασιλιάς Alfonso XIII διέσχισε το μονοπάτι για τα εγκαίνια του φράγματος Conde del Guadalhorce, γεγονός στο οποίο οφείλεται και το όνομα «οδός του βασιλιά».

Το μονοπάτι, γράφει το dinfo, έχει πλάτος μόλις 1 μέτρο και αν τύχει να βρεθείτε πάνω του και κοιτάξετε προς τα κάτω η θέα μάλλον θα σας κόψει την χολή. Το ποτάμι που θα αντικρίσετε βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 100 μέτρων. Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια και μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα το 1999 και το 2000 η τοπική κυβέρνηση έκλεισε και τις δύο εισόδους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί τρελοί που το επισκέπτονται λαθραία, ρισκάροντας την ζωή τους..

Δείτε φωτογραφίες…
\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

 

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

\"Η

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook