Κι όμως, ο όρος tweet δεν ανήκει νομικά στο Twitter! Σε μια εποχή όπου όλες οι μεγάλες εταιρείες δίνουν ανηλεείς πολέμους για να εξασφαλίσουν πατέντες κάθε είδους (βλ. Samsung εναντίον Apple), το Twitter δε δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον.

Το 2008, η εταιρεία Twittad με δραστηριότητα στο χώρο της διαφήμισης είχε την ιδέα να κατοχυρώσει τη λέξη tweet. Δε δυσκολεύτηκε καθόλου να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κι αυτό γιατί ουδείς αντιτάχθηκε – ούτε καν το Twitter! Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας αποφάσισαν έστω και αργά να αναλάβουν δράση, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της Twittad. Η τελευταία δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα και η διαμάχη φάνηκε να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Τελικά, όμως, φαίνεται ότι η χρυσή τομή βρέθηκε. Αμφότερες οι πλευρές άφησαν να εννοηθεί ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, αν και δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Προφανώς, το Twitter θα αγοράσει το trademark έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο δε μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα.

(pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook