Ιάπωνας εφευρέτης κατασκεύασε μια κάψουλα επιβίωσης για εκείνους που η ζωή τους απειλείται από πλημμύραά από σεισμό. Ο «Νώε» όπως ονόμασε ο Σότζι Τανάκα το δημιούργημά του είναι μια μεταλλική σφαίρα η οποία μπορεί να επιπλέει και να παραμένει στην επιφάνεια του νερού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και σε τσουνάμι, διασώζοντας όποιον βρίσκεται μέσα σε αυτή.

Ο Τανάκα που είναι πρόεδρος της εταιρίας προϊόντων εξοπλισμού Cosmo Power είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει τον «Νώε» για να εισέρχονται σε αυτόν οι κάτοικοι ενός σπιτιού σε περίπτωση σεισμού. Όμως μετά το τραγικό συμβάν του περασμένου Μαρτίου στην Ιαπωνία, όπου τον σεισμό ακολούθησε το καταστροφικό τσουνάμι, ο Τανάκα αποφάσισε να επανασχεδιάσει την κιβωτό του έτσι ώστε να επεκτείνει την προστατευτική της δράση και στο νερό.

Ο «Νώε» είναι μια μεταλλική σφαίρα με μέγεθος τέτοιο που να μπορεί να αποθηκευθεί σχετικά εύκολα σε ένα σπίτι ώστε να χρησιμοποιηθεί άμεσα όταν παραστεί ανάγκη. Είναι κατασκευασμένος από ενισχυμένη πλαστική ύλη, έχει διάμετρο 1.2 μέτρα και σε αυτόν μπορούν να εισέλθουν μέχρι και τέσσερα άτομα. Εχει ένα φινιστρίνι και δύο οπές αποστράγγισης και εξαερισμού ενώ το έντονο κίτρινο χρώμα του επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό του. Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη δεχθεί 700 παραγγελίες από οικογένειες, εταιρείες που βρίσκονται σε παραθαλάσσες περιοχές αλλά και από ψαράδες.

Ο σχεδιαστής υποστηρίζει μάλιστα ότι η κιβωτός του δεν είναι ένα αντικείμενο – βάρος μέσα στο σπίτι. Είναι το ιδανικό μέρος για να παίζουν τα παιδιά και δεν πιάνει πολύ χώρο, δηλώνει.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook