Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια που κατέγραψαν την Τρίτη ανοδικές τάσεις, στον «απόηχο» της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια.

Το υπουργείο αναφέρει ότι έχει «ήδη έτοιμη» την υπουργική απόφαση, σημειώνοντας πως θα προχωρήσει σε νέους ελέγχους την Τετάρτη για να διαπιστωθεί εάν οι αυξημένες τιμές επιμένουν.

Τα ελεγκτικά κλιμάκια διαπίστωσαν την Τρίτη «καπέλο» μεταξύ 5 και 6 λεπτών στην τιμή της βενζίνης. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σ.Ξυνίδης έκρινε πως για την επιβολή ή μη του πλαφόν θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια.

Ανεξάρτητα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια, η οποία -όπως εκτιμά το υπουργείο- ευνόησε τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ελέγχους τιμών και την Τετάρτη.

Εάν διαπιστωθεί πως οι αυξημένες τιμές διατηρούνται, το υπουργείο σκοπεύει να επιβάλει πλαφόν σε όλους τους νομούς της χώρας, με ανώτατη τιμή ανά νόμο τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας.

Η σχετική υπουργική απόφαση σύμφωνα με το in.gr, αναφέρει το υπουργείο, είναι ήδη έτοιμη από την Τρίτη ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook