Με τον Φωτάκη να ξεκλειδώνει την άμυνα της Γεωργίας και τον Χαριστέα να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα η Ελλάδα πήρε τη νίκη και την πρόκριση για το Euro 2012 μέσα στην Τυφλίδα με ανατροπή και σκορ 2-1.

Η Εθνική άρχισε ορεξάτα το παιχνίδι αλλά τελικά ήταν αυτή που βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία ανύποπτη φάση. Η κακή εκτίμηση από τον Τζόρβα απέφερε το γκολ από τον Ταργκαμάτζε μετά την μακρινή και από πλάγια θέση εκτέλεση φάουλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπάθησε να «απαντήσει» αλλά δεν είχαν αντίκρισμα οι προσπάθειες των Γκέκα (20’ και 28’ ), Κατσουράνη (28’ και 37’), Βύντρα (32’) και Σπυρόπουλου (39’), αφού στις περισσότερες επενέβη θετικά ο Ρεβισβίλι. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να κρατάνε το προβάδισμα.

Στην επανάληψη το ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν νωθρό και μάλιστα η Γεωργία «άγγιξε» το 2-0 στο 59’ μετά το νέο λάθος του Τζόρβα.

Η είσοδος των Φωτάκη και Αθανασιάδη άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ενώ ο τραυματισμός του Ταργκαμάτζε της χάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Κετσπάγια είχε… βιαστεί να ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Στο 78’ ο Φωτάκης έριξε την… προειδοποιητική βολή με τον Ρεβισβίλι να αποκρούει, αλλά ένα λεπτό μετά ο μέσος του ΠΑΟΚ με την βοήθεια και του Αμισουλασβίλι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα «λυτρώνοντας» την Ελλάδα.

Το γκολ του Χαριστέα στο 85’ ήρθε να «κλειδώσει» την πρόκριση και να… τσεκάρει το εισιτήριο για το EURO.

Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση.

Το φιλμ του αγώνα

3’ Σουτ του Καραγκούνη αποκρούσει ο Κανκάβα.

19’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Ταργκαμάτζε η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει στα δίχτυα (1-0).

20’ Ο Γκέκας προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα αλλά ο Ρεβισβίλι μπλόκαρε το γύρισμά του.

24’ Σουτ του Κομπιασβίλι άουτ.

28’ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Εθνική με τον Σπυρόπουλο να «στρώνει» στον Κατσουράνη, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Ρεβισβίλι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.

32’ Ατομική ενέργεια του Βύντρα και σουτ που αποκρούει ο Ρεβισβίλι.

37’ Σουτ του Κατσουράνη άουτ.

39’ Φάουλ του Καραγκούνη, με γροθιές απομακρύνει ο Ρεβοσβίλι, σουτ στην κίνηση του Σπυρόπουλου απομακρύνει μπροστά από τον γκολκίπερ της Γεωργίας ο συμπαίκτης του Χιζανισβίλι.

46’ Ο Ταργκαμάτζε απειλεί την εστία της Ελλάδας, με τον Τζόρβα να αποκρούει.

48’ Άστοχο σουτ του Χαριστέα.

52’ Σουτ του Κατσουράνη στην αγκαλιά του Ρεβισβίλι.

59’ Άστοχη έξοδος του Τζόρβα μετά το κόρνερ των γηπεδούχων, σουτ του Αμισουλασβίλι σώζει στη γραμμή ο Σπυρόπουλος.

67’ Ο Κατσουράνης επιχειρεί το μακρινό σουτ με τον Ρεβισβίλι να αποκρούει.

71’ Η Γεωργία μένει με δέκα παίκτες μετά τον τραυματισμό του Ταργκαμάτζε κι ενώ ο Κετσπάγια έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

78’ Σουτ του Φωτάκη εξουδετερώνει ο Ρεβισβίλι.

79’ ΓΚΟΛ: Ο Φωτάκης δοκιμάζει ξανά το σουτ και αυτήν την φορά με την συνδρομή και του Αμισουλασβίλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

85’ ΓΚΟΛ: Με πλασέ ο Χαριστέας κάνει το 1-2.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο

Κίτρινες: Κανκάβα (16’), Μτσεντλίτζε (22’), Ταργκαμάτζε (61’) -Σπυρόπουλος (43’), Αθανασιάδης (73’)

Γεωργία (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλ, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα(42’ λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (50’ Ιασβίλι), Ταργκμάτζε, Μτσεντλίτζε (65’ Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος,  Κ. Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (56’ Φωτάκης), Καραγκούνς, Σαλπιγγίδης (68’ Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (91’ Κονέ).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook