Στο απροχώρητο έχουν φθάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, απόρροια των λογής-λογής περικοπών, αλλά και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται από τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους,  όπως τονίζουν στο Flashnews.gr, οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, τους αναγκάζουν να κατέβουν στο δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και στους 4 νομούς του νησιού είναι κοινά εντούτοις υπάρχουν και διαφοροποιήσεις.

Ηράκλειο

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο. Ο κ. Γ. Ζερβουδάκης πρόεδρος των Αστυνομικών στο Ηράκλειο, μιλώντας στο Flashnews. gr  κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, καθώς όπως αναφέρει τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι μηχανές "είναι παλιά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κανονικά κάποια δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο δρόμο αφού δεν πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Αναγκαστικά όμως πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν έξω για υπηρεσία με αυτά τα αυτοκίνητα και τις μηχανές αφού δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά."

Ο κ. Ζερβουδάκης σημειώνει επίσης πως  με δεδομένη την αύξηση της εγκληματικότητας όλα αυτές οι ελλείψεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Ακόμη γίνεται λόγος και σε ότι  την έλλειψη του προσωπικού αφού όπως αναφέρει ο κ. Ζερβουδάκης, πολλά τμήματα λειτουργούν με πολύ λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπεται.

Χανιά

Ανάλογη είναι η θέση και του προέδρους των αστυνομικών στα Χανιά κ. Γ. Ζερβού, ο οποίος αναφέρθηκε στις διάφορες περικοπές στους μισθούς από τις οποίες προκύπτει ζήτημα αξιοπρεπούς πλέον διαβίωσης.

Αναφορικά με τα προβλήματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι "εμείς πλέον δουλεύουμε με το φιλότιμο. Σε αρκετές περιπτώσεις βάζουμε οι ίδιοι χρήματα από την τσέπη μας για να συντηρούμε τα οχήματα, και χρησιμοποιούμε γνωστούς για το σκοπό αυτό. Εμείς σαν ένωση βάζουμε χρήματα για τις επισκευές των αυτοκινήτων."

Επίσης ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού κυρίως στην ενδοχώρα, καθώς εκεί οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην αστυνόμευση.

Ρέθυμνο

Λιγότερα είναι τα προβλήματα στο Ρέθυμνο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού κ. Κουνδουράκης.

Ο κ. Κουνδουράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης προσωπικού, προκειμένου να μειωθούν οι υπηρεσίες.

Επίσης ο κ. Κουνδουράκης χαρακτήρισε δραματική την οικονομική κατάσταση των αστυνομικών, σημειώνοντας ότι πλέον δεν "μπορούμε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις οικονομικές μας υποχρεώσεις."

Λασίθι

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των αστυνομικών στο Λασίθι σημείωσε στο Flashnews.gr ο κ. Γ. Πρινιωτάκης, τονίζοντας πως  αυτό προκύπτει από το ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αστυνόμευσης όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις νομού.

Ακόμα ο κ. Πρινιωτάκης έκανε λόγο για παραβίαση του ωραρίου του προσωπικού, αλλά και στην ανάγκη σε αρκετές περιπτώσεις  οι αστυνομικοί αναγκάζονται να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, όταν χρειάζεται για υπηρεσιακούς λόγους να κάνουν κάποια μετακίνηση.