Ρολά κατεβάζει η ιταλική Pininfarina, θέτοντας τέλος στο σχεδιασμό και την παραγωγή αμαξωμάτων αυτοκινήτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπαχθούν άμεσα σε ταμείο ανεργίας, οι τελευταίοι 127 εργαζόμενοι από την στιγμή που «δεν υφίστανται οι συνθήκες για την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας».

Το 2010, η ιταλική βιομηχανία σταμάτησε να παράγει τα αμαξώματα των μοντέλων αυτοκινήτων Alfa Brera και Spyder και έκτοτε δεν έχει λάβει καμία νέα παραγγελία.

Ο ιταλικός Τύπος σημειώνει ότι δύει οριστικά το όνειρο του Αντρέα Πινινφαρίνα, που ήλπιζε να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην επιχείρησή του, κάνοντας νέες προτάσεις σχεδιασμού νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει η ίδια εταιρία σχεδιασμού αυτοκινήτων στον ιστότοπό της «στην μοναδική αυτή ιστορία που διήρκεσε ογδόντα χρόνια, η Pininfarina, σχεδίασε, μεταξύ των άλλων, αμαξώματα της Ferrari, της Fiat, της Αlfa Romeo, της Ford και της Lancia».

Ο τελευταίος ισχυρός εκπρόσωπος της ιστορικής οικογένειας του Τορίνο Αντρέα Πινινφαρίνα είχε χάσει την ζωή του τον Αύγουστο του 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook