Τυρόπιτες, καπνιστή γαλοπούλα, σοκολάτες και αεριούχα αναψυκτικά τέλος από τα σχολικά κυλικεία. Το υπουργείο υγείας προωθεί τροπολογία στη βουλή με την οποία πλέον θα απαγορεύει την πώληση συγκεκριμένων προϊόντων στα σχολικά κυλικεία τα οποία θα αντικατασταθούν από αραβικές πίτες, κράκερ, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, το μέλι, το τυρί σε μερίδες και η πίτα για σουβλάκια η οποία όμως θα παρασκευάζεται από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Αντιδράσεις στο σύλλογο ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων νομού Χανίων έχει προκαλέσει η τροπολογία αυτή του υπουργείου. Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παυλάκης: \”Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι κανένας δεν ενημέρωσε εμάς τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων για την τροπολογία αυτή. Το μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης. Οι συνάδελφοί μου με τους οποίους μίλησα, μου εξέφρασαν μάλιστα την ανησυχία τους ότι αυτή η τροπολογία κρύβει άλλες σκοπιμότητες και ότι ίσως αποτελεί ένα βήμα πριν δοθούν τα κυλικεία σε εταιρείας catering\”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλάκης, αύριο μέλη του συλλόγου θα ανέβουν Αθήνα για να συναντηθούν με τους αρμόδιους του υπουργείου και να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους για την προώθηση της τροπολογίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook