Αντιμέτωπα με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης βρίσκονται τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας με τα καλάζνικοφ μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Αν και η ποινική δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωποποιημένη εν τούτοις τα αδικήματα τα οποία περιλαμβάνει επισύρουν ισόβια. Πρόκειται για ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα μεταξύ αυτών ληστεία, εγκληματική οργάνωση, ομαδικό βιασμό, διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν έξι κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή ο οποίος και θα κληθεί να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Τα μέλη της συμμορίας για ένα εξάμηνο περίπου είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες σε σπίτια των νοτίων κυρίως προαστίων κακοποιώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις και τα θύματα τους. Με την απειλή των όπλων έφθασαν μάλιστα στο σημείο να βιάσουν μια μητέρα μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών της.

Η δράση τους όπως αναφέρει το protothema.gr, περιλαμβάνει πέρα από τις εισβολές σε σπίτια και τις ληστείες, κλοπές οχημάτων, κινητών τηλεφώνων, κοσμημάτων ακόμα και ηλεκτρικών ειδών. Από τους συλληφθέντες οι πέντε είναι νεαροί άντρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη είναι μια ελληνίδα μόλις 16 ετών η οποία συζούσε με έναν από τους δράστες και γνώριζε για την εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα πρόκειται για τους :

Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου

Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου

Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου

Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου

Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου

16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook