Σε τροχιά… ευθείας σύγκρουσης θα βρεθούν από την ερχόμενη Παρασκευή, οι πολίτες με αναπηρία στο Ηράκλειο και το Αστικό ΚΤΕΛ, αφού οι κάρτες της δωρεάν μετακίνησής τους με την αστική συγκοινωνία, δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές από τους οδηγούς και θα πρέπει να καταβάλουν το πλήρες εισιτήριο.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, επισημαίνει ότι υπαίτιος για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί και το κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει είναι το υπουργείο Υγείας που δεν εξοφλεί τα χρέη του προς την εταιρία των αστικών συγκοινωνιών σε τοπικό επίπεδο.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης, επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν εξοφλήθηκε η μεταφορά των ΑμΕΑ για το έτος 2010.

Σύμβαση για το 2011, δυστυχώς, δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 11/2/2011 δεν θα δέχεται τη δωρεάν μεταφορά με κάρτες του υπουργείου Πρόνοιας. Δωρεάν θα μεταφέρονται μόνο οι τυφλοί, καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα (αναπηρικό αμαξίδιο)».

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή αναμένονται σκηνικά έντασης μέσα στα λεωφορεία και διαπληκτισμοί μεταξύ των δικαιούχων αναπήρων πολιτών και των οδηγών των λεωφορείων, αφού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΑμΕΑ, φαίνεται πως έχουν εντελώς διαφορετική ενημέρωση για το ίδιο ζήτημα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών επισημαίνεται ότι,

«η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με το οποίο παρατείνεται η θεώρηση και μετακίνηση ΑμΕΑ. Για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι τη χορήγηση του δελτίου μετακίνησης για το 2011, θα σφραγίζονται τα παλαιότερα με την ένδειξη \”προσωρινή\” στη θέση της διάρκειας ισχύος προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ΑμΕΑ στη μετακίνησή τους έως την έκδοση νεοτέρας».

Στο μεταξύ,ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ  Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τη μετακίνηση των ΑμΕΑ.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών κάλεσε τα αστικά ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας να μην δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση των κατόχων καρτών ΑΜΕΑ, αφού, όπως αναφέρει, κατέστησαν άκαρπες οι προσπάθειες υπογραφής νέας σύμβασης για το έτος 2011 με το Υπουργείο Υγείας.

ο κ.Στρατάκης αφού επισημαίνει ότι

\”είναι ανάγκη η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στα ΑΜΕΑ και να τους παρέχει πλήρως τις υπηρεσίες και τη φροντίδα που τους αξίζει, καταλήγει ερωτώντας τον κ.Υπουργό, αν προτίθεται και πότε να υπογράψει νέα σύμβαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ στα αστικά ΚΤΕΛ, βάζοντας έτσι τέλος σε μία ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook