«Όχι» σε συγκυβέρνηση και πρόωρες εκλογές επαναλαμβάνει σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η κυβέρνηση οδηγείται σε επιστράτευση των απεργών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες ή σε συγκυβέρνηση απέστειλε ο πρωθυπουργός πρώτα από όλα στους κορυφαίους υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκε χθες, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα σταθεροποίησης πρωτίστως, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αναμένοντας μια όχι καταστροφική λύση από την ΕΕ, ώστε να διαμορφώσει σε σταθερότερο πολιτικό κλίμα τον πολιτικό σχεδιασμό του.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει ήδη την επιστράτευση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός της χωματερής στα Άνω Λιόσια, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα που οδηγεί στο να παραμένουν επί μέρες τα σκουπίδια στο δρόμο, χωρίς οι εργαζόμενοι να απεργούν και να χάνουν μεροκάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, μένει να πειστεί ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης προκειμένου να υπογραφεί η απόφαση της επιστράτευσης, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και τρόπους να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις στα υπουργεία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Με Πάγκαλο και Χρυσοχοΐδη

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αύριο με Ρομπάι

Ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής κ. Βαν Ρομπάι, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, αν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο λείπει σε υπηρεσιακό ταξίδι.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Γλινός, με σημαντικές συναντήσεις με τον Χορστ Ράιχενμπαχ και άλλα στελέχη της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook