Αυτοκίνητα στη θάλασσα, πλημμυρισμένα σπίτια και διακοπές ρεύματος ήταν τα παρελκόμενα της κακοκαιρίας που για τρίτη ημέρα χθες έπληξε την Κρήτη. Η βροχή, που έπεφτε ασταμάτητα, είχε ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσει για μία ακόμη φορά ρέμα στην περιοχή των Γουρνών και συγκεκριμένα στο ύψος της πρώην της αμερικανικής βάσης, παρασύροντας στο διάβα του ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Τη νύφη πλήρωσαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα. Ο χείμαρρος υπερχείλισε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, με τα νερά να μπαίνουν και στα σπίτια που είναι χτισμένα σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από τις όχθες του ρέματος, προκαλώντας υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσε αμέσως όχημα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ασθενοφόρο, καθώς υπήρχαν φόβοι πως στο ένα από τα δύο Ι.Χ. υπήρχαν επιβαίνοντες.

Τα αναμμένα φώτα του αυτοκινήτου κίνησαν τις υποψίες, ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς μέσα. Και στην περιοχή του Καρτερού όμως σημειώθηκαν πλημμύρες, αφού υπερχείλισε το ποτάμι, ενώ τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε και ένα πολίτης που άγνωστο πώς εγκλωβίστηκε στο γήπεδο \”Ελπίδες\”, που βρίσκεται στην περιοχή. Από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισε επίσης το γήπεδο της ΑΕΚ και οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές στον αγωνιστικό χώρο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος να σημειώνονται στην περιοχή της Σταλίδας.

 

neakriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook