Ο νέος αρχηγός της αλ Κάιντα, ο αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, εμφανίζεται σε βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης των 13 λεπτών που μεταδόθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.
Ο αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους Λίβυους να εγκαθιδρύσουν ένα ισλαμιστικό καθεστώς και τους Αλγερινούς να επαναστατήσουν με τη σειρά τους.
Συγχαίρει τους λίβυους αντάρτες για την κατάληψη της Τρίπολης και τους πιέζει να υιοθετήσουν τη σαρία ως βάση του καθεστώτος τους.

«Το πρώτο πράγμα που το ΝΑΤΟ θα σας ζητήσει να κάνετε είναι να απαρνηθείτε το Ισλάμ», τόνισε χαρακτηρίζοντας «δυτική συμμορία» την Ατλαντική Συμμαχία.

«Να προσέξετε τις συνωμοσίες της Δύσης και τους ρουφιάνους της την ώρα που ανοικοδομείτε το νέο σας κράτος. Μην τους επιτρέψετε να σας κοροϊδέψουν και να σας στερήσουν τα αποτελέσματα των θυσιών και των δεινών σας», πρόσθεσε.

Ο διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν κάλεσε παράλληλα τον λαό της Αλγερίας να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων.

«Τα αδέλφια σας στην Τυνησία και στη Λιβύη πέταξαν τους τυράννους στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και εσείς;» είπε χαρακτηριστικά ο αλ Ζαουάχρι.

Το βίντεο αυτό είναι το τελευταίο χρονικά στο οποίο η αλ Κάιντα – απούσα από την «Αραβική Ανοιξη» – προσπαθεί να αναλάβει και πάλι πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο αλ Ζαουάχρι εξακολουθεί να βρίσκεται στο Πακιστάν.

Η δημιουργία του βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν υπολογίζεται ότι έγινε τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2011 και έχει διάρκεια 13 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το SITE.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν επικηρύξει τον 59χρονο αλ Ζαουάχρι για 25 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook