Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα έξω από αστυνομικά τμήματα στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών, \’Αμυνας και η αστυνομία.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάστημα μερικών λεπτών η μια από την άλλη, γύρω στις 08:30\’ τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στη συνοικία αλ-Χουρίγια της βόρειας Βαγδάτης και αλ Ουίγια, στην κεντρική Βαγδάτη.

Η έκρηξη ενός ακόμη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση σε σημείο ελέγχου και η έκρηξη μιας μαγνητικής βόμβας κάτω από ένα αυτοκίνητο στη Βαγδάτη έχουν επίσης προκαλέσει τραυματίες, μεταξύ τους δύο αστυνομικοί και ένας αξιωματικός.

Οι επιθέσεις δείχνουν την ικανότητα των ανταρτών να πλήξουν πολλαπλούς στόχους στην πρωτεύουσα, παρά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στον τομέα της ασφάλειας και τη μείωση των βίαιων επεισοδίων, ενώ τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζουν την αποχώρησή τους έως τα τέλη του έτους.

Αν και η βία έχει μειωθεί σε σχέση με την περίοδο 2006/2007, συχνό φαινόμενο παραμένουν οι επιθέσεις σουνιτών ισλαμιστών που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και ριζοσπαστικές σιιτικές ένοπλες οργανώσεις που εξακολουθούν να είναι απειλή στη χώρα μέλος του ΟΠΕΚ. Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, 185 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σεπτέμβριο σε επιθέσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook