Στις πλούσιες γειτονιές του Άπερ Ιστ Σάιντ στο Μανχάταν μεταφέρεται η «αγανάκτηση» των Αμερικανών. Στην περιοχή διοργανώθηκε μεγάλη πορεία συμπαράστασης προς το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», η οποία δεν διοργανώθηκε, ωστόσο, από το κίνημα. Νωρίτερα, 129 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Βοστόνη, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του κινήματος.

Η πορεία που διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα μετέφερε τις κινητοποιήσεις έξω από τα σπίτια πάμπλουτων κατοίκων της περιοχής, όπως του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Κοχ, του Ρούπερτ Μέρντοχ της News Corp. και του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

«Είμαστε το 99%» φώναζαν οι διαδηλωτές, τονίζοντας ότι δεν έχουν ούτε την οικονομική άνεση, ούτε τη δύναμη της αμερικανικής ελίτ που δεν ξεπερνά σε ποσοστό το 1%.

«Ήρθε η ώρα για μεταρρυθμίσεις σε αυτά που γίνονται στην Ουάσινγκτον» δήλωσε η Λένορ Σιλβερστάιν, κάτοικος Νέας Υόρκης που συμμετείχε στην πορεία.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στο πάρκο Τσουκότι στο Κάτω Μανχάταν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κοινωνικής ανισότητας και της απληστίας των ανώτερων στελεχών των επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι οι Αρχές θα υπερασπιστούν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σύμφωνος με το πλήγμα που δέχονται «οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες που ζουν και εργάζονται εδώ».

«Η πόλη μας βασίζεται στις δουλειές που προσφέρουν οι οικονομικές υπηρεσίες» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρονξ, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει πού αποσκοπούν οι διαδηλώσεις κατά πλούσιων και σημαντικών Νεοϋορκέζων.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook