Η συζήτηση αφορούσε την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της Ομάδας των \”20\” (G20), τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), τις τράπεζες, την εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς και θέματα που αφορούν το ελληνικό χρέος, την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, την έκτη δόση και την αξιολόγηση της τρόικας.

Ο πρωθυπουργός και η επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχουν συνεχείς επαφές ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

O Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με κυβερνητικά στελέχη.

Εντός ολίγου αρχίζει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία θα εξεταστεί μεταξύ άλλων και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων στον τομέα των μεταφορών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παρουσιάζει σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτείνει σχέδιο 10 σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, αφήνοντας αιχμές για τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook