Ερώτηση σχετικά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Αεροδρόμιο Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 54χρονη επισκέπτης της Κρήτης, που επρόκειτο να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» για τη Δανία, κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς η Υπεύθυνη Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

Η είδηση της έλλειψης γιατρού στο αεροδρόμιο Χανίων προκάλεσε, ανησυχία σε όσους το επιλέγουν για να ταξιδέψουν, αλγεινή εντύπωση ως προς την οργάνωση του αερολιμένα και δυσφήμισε την Κρήτη και τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.

Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί τι προτίθενται να κάνουν για την εξασφάλιση κάλυψης με ιατρικό προσωπικό του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σε 24ωρη βάση.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού στο Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» Χανίων.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 μια 54χρόνη επισκέπτης της Κρήτης από τη Δανία, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει από το Αεροδρόμιο Χανίων για να επιστρέψει στην πατρίδα της, έχασε τη ζωή της, διότι ενώ βρισκόταν στο χώρο του αερολιμένα «Δασκαλογιάννης», ένιωσε αδιαθεσία χρειάστηκε γιατρό, αλλά γιατρός δεν υπήρχε!

Την ίδια ημέρα, άλλος επισκέπτης της Κρήτης, στο ίδιο αεροδρόμιο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο αντιμετωπίστηκε από ιδιώτη γιατρό, που βρισκόταν στο χώρο του αεροδρομίου.

Γίνεται αντιληπτό, ότι τα γεγονότα αυτά, προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση για την οργάνωση του Αεροδρομίου Χανίων και γενικότερα της χώρας μας και μάλιστα σε τουριστική περίοδο.

Όπως ανάφεραν τα μέσα ενημέρωσης, στον κρατικό αερολιμένα Χανίων διορίστηκε γιατρός το 2008 για πρωινή εργασία από Δευτέρα έως Πέμπτη και λείπει με άδεια ανατροφής τέκνου από τις 9 Μαΐου 2011. Η αντικατάστασή έγινε από αγροτικό γιατρό, ο οποίος βρίσκεται στο αεροδρόμιο δύο φορές την εβδομάδα και μόνο με πρωινό ωράριο.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται αντιληπτό, ότι δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Αεροδρομίου Χανίων, δηλαδή σε 24ωρη βάση, γεγονός, που δημιουργεί ακόμα πιο αρνητική εντύπωση για την οργάνωση υποδοχής των επισκεπτών, που έχει η χώρα μας.

Κατόπιν των παραπάνω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Τι προτίθενται να κάνουν για την εξασφάλιση κάλυψης με ιατρικό προσωπικό του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σε 24ωρη βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook