Έδωσαν τα χέρια\” ΙΝΚΑ\” και \”Αριάδνη\” σε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα της κρητικής αγοράς.

Τα δυο Δ.Σ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνεργασία με την αγορά από το συνεταιρισμό \”ΙΝΚΑ\” του 51% της εταιρείας \”Αριάδνη\” μια διαδικασία που αναμένεται να επισφραγιστεί και τυπικά στις δυο τους γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΙΝΚΑ, Απόστολος Αλεξάκης:

\”Είναι η εποχή των συνεργασιών. 500 σούπερ μάρκετ στην Κρήτη θα λειτουργήσουν υπό την αιγίδα του ΙΝΚΑ προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των καταναλωτών. Αποτελεί απάντηση στις πολυεθνικές, οι οποίες ελέγχουν τι προϊόντα βάζουν στο ράφι και τα χρήματα που βγάζουν τα στέλνουν στο εξωτερικό\”.

Μιλώντας στο flashnews.gr και ο πρόεδρος της αλυσίδας \”Αριάδνη\” Νίκος Μηναδάκης τονισε:

\”Η συζήτηση για ενοποίηση του λιανικού εμπορίου της Κρήτης υπάρχει χρόνια. Η κατ\’ αρχήν αυτή συμφωνία θα ισχυροποιήση την κρητική αγορά, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές του νησιού. Με τη συνεργασία αυτή συγκεντρώνονται τζίροι της τάξεως των 250 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 45% του λιανικού εμπορίου της Κρήτης.Θα επιτευχθούν τεράστιες οικονομίες κλίμακος. Θεωρώ ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι συγχωνεύσεις και οι συνεργασίες είναι μονόδρόμος\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook