Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Ξίφους μονομαχίας Εφήβων της Α.Λ.Ξ.Χανίων στο Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων το προηγούμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου .

Ο Ματθαίος Στιούκης κατέλαβε την τρίτη θέση και έφερε στα Χανιά το Χάλκινο μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα

Τα “ακριτικά” σπαθιά “έκλεψαν την παράσταση” στη β΄ ενότητα του 1ου Κυπέλλου Εφήβων/Νεανίδων κάτω των 17 χρόνων στο ΟΑΚΑ. Οι δυο σύλλογοι της Φλώρινας, δηλαδή, κατέκτησαν τρεις (από τις 4 συνολικά) πρωτιές (!), γεγονός που υπογραμμίζει το σοβαρό υπόβαθρο που διαθέτει εκεί το άθλημα. Συγκεκριμένα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν:

Ο (πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων 2011) Nίκος Τσώκας/ΟΞΙΦ, ο οποίος επικράτησε στο ξίφος μονομαχίας και μετράει ήδη τέσσερις πρωτιές μέσα σ’ ετούτο το χρόνο, μία περισσότερη από την (πρωταθλήτρια Νεανίδων 2011) Γεωργία Αθανασίου/ΟΞΙΦ στο ίδιο όπλο.

Πρώτη ήρθε, επίσης, στη σπάθη η (χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων 2011) Σταυρούλα Δήμκου/ΓΕΦ, ενώ νικητής στη σπάθη Εφήβων αναδείχτηκε ο Μάριος Γιακουμάτος/Εκπ. Κωστέα – Γείτονα.

Όλα τα μετάλλια στη β΄ ενότητα του 1ου Εφηβικού Κυπέλλου (134 συμ/χές):

Στο ξίφος μονομαχίας: NEOI: Τσώκας (15/12 στον τελικό τον Σταυρίδη/ΟΞΙΦ), 3οι Μέκρας/Οδυς. Χαλ. & Στιούκης Ματθαίος/Αθλ. Λ.Ξ.Χανίων. ΝΕΕΣ: Aθανασίου/ΟΞΙΦ (5-1 στον τελικό τη Σίμου/Μακεδ. Λέσχη), 3ες Κωνσταντίνου/ΟΞΙΦ & Μολυβίδη/Μακεδ. Λέσχη.

Στη σπάθη: NEOΙ: Γιακουμάτος (15/13 στον τελικό τον Μητρόπουλο/Αθην. Λέσχη), 3οιΠολιάκωφ/Εκπ. Κωστέα & Ποτού/Εκπ. Κωστέα. ΝΕΕΣ: Δήμκου (15/7 στον τελικό τη Χουρή Μ./ΑΕΚ), 3ες Κοτζαμάνη/Αθην. Λέσχη & Μπένου/ΑΕΚ.

Αναλυτικότερα για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη. (Οι αγώνες του Κυπέλλου Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Ασκήσεως είχαν γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη).

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων με επτά αθλητές, στο σύνολο των πενηνταδύο που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο όπλο: τους αδελφούς Ματθαίο και Ιωάννη Στιούκη, τον Αναστάση Χατζηδάκη, το Χαράλαμπο Ανδρεάκη, το Γιώργο Βιδαλάκη, το Μάρκο Δρανδάκη και τον Ανδρέα Μαράκη.

Ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή από ομάδα εκτός Αθηνών. Την αποστολή συνόδευε ο Έφορος κος Λεωνίδας Χατζηδάκης και ο Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας κος Μιχ. Κωνσταντινόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι συμμετείχαν αθλητές από δεκαέξι Σωματεία, πράγμα πολύ σημαντικό, αν συνεχιστεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, για την πριμοδότηση των μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Αθλητών που διακρίνονται.

Όλοι οι Ξιφομάχοι μας κατάφεραν να περάσουν από τη φάση των ομίλων: Ο Ματθαίος Στιούκης με 6 νίκες στους 6 αγώνες, ο Χαράλαμπος Ανδρεάκης με 5 στους 6, ο Ιωάννης Στιούκης με 4 στους 5, ο Αναστάσης Χατζηδάκης με 4 στους 6, ο Γιώργος Βιδαλάκης με 3 στους 6, ο Μάρκος Δρανδάκης με 2 στις 6 και ο Ανδρέας Μαράκης με 2 στους 6.

Στη συνέχεια στη φάση των αγώνων αποκλεισμού

Ο Ανδρέας Μαράκης δεν κατάφερε να μπει στους 32 καθώς έχασε στο πρώτο νοκάουτ από τον Καπράν με 15 – 11 και κατέλαβε τελικά την 38η θέση.

Ο Μάρκος Δρανδάκης μπήκε στους 32, νικώντας με 15-9 το Βασιλόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον πρωταθλητή Ελλάδος Τσώκα, για την είσοδο του στους 16, απο τον οποίο έχασε με 15-11 και κατέλαβε τελικά την 30η θέση.

Ο Γιώργος Βιδαλάκης έπαιξε για να μπεί στους 16 με τον Μεταξά, απο τον οποίο έχασε με 15-10 και κατέλαβε τελικά την 25η θέση.

Ο Χαράλαμπος Ανδρεάκης, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του στη φάση των ομίλων (5 νίκες στους 6 αγώνες), έδωσε ενα δραματικό αγώνα με τον Καπράνο.Ο αγώνας έληξε με 12-12 και κρίθηκε με νίκη του Καπράνου στο αβαντάζ με τελικό σκορ 13-12. Ετσι ο Ανδρεάκης, δεν κατάφερε να μπεί στην 16αδα και κατετάγη τελικά 17ος .

Ο Αναστάσης Χατζηδάκης έπαιξε με τον Ξανθόπουλο για να μπεί στην 16αδα και τον νίκησε με 15-14. Για μια θέση στην 8αδα, έπαιξε με τον πρωταθλητή Ελλάδας Νικο Τσώκα, απο τον οποίο έχασε με 15-10 και κατέλαβε τελικά την 14η θέση. Αποδεικνύεται έτσι ότι ήταν σοφή η μετακίνησή του από το Ξίφος Ασκήσεως, στο οποίο αγωνιζόταν παλιότερα, στο Ξίφος Μονομαχίας. Η παλιότερη εμπειρία του και η ευκινησία που είχε αποκτήσει σα Φλερετίστας του φάνηκαν πολύτιμες εδώ.

Ο Ιωάννης Στιούκης απέκλεισε με 12-9 το Ζιάκαγια μια θέση στη 16αδα, στην συνέχεια επαιξε με τον Καπράνο για μια θέση στην 8αδα, ο αγώνας κρίθηκε στο αβαντάζ με 9-8 υπερ του Καπράνου. Ο Ιωαννης στάθηκε άτυχος και κατετάγη 11ος.

Ο Ματθαίος με εξαιρετική εμφάνιση στη φάση των ομίλων (6 νίκες στους 6 αγωνες), απέκλεισε τον Κανταρτζή με 15-9, τον Πεδιαδιτάκη με 15-11 και τον Πατσανιωτάκη με 15-9 για τη θέση στη τετράδα.

Ο ημιτελικός με τον Τσώκα τέλειωσε με 12 – 12 και κρίθηκε στην παράταση με αβανταζ. Τελικά τον μοιραίο πόντο και τη θέση στον τελικό πήρε ο Τσώκαςκαι το σκορ διαμορφώθηκε στο 13 – 12. Ο Ματθαίος κατέλαβε επάξια την 3η θέση και έφερε το Χάλκινο μετάλλιο στα Χανια φανερώνοντας για μια ακόμη φορά την κλάση του και την αγωνιστικότητά του.

Η συστηματική και σοβαρή δουλειά προπονητών και αθλητών έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συγκροτημένης, καλογυμνασμένης και σφιχτοδεμένης ομάδας με φιλόδοξους στόχους για την αγωνιστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Η εξέλιξη όλων των παιδιών είναι ολοφάνερη αν παρακολουθήσει κανείς τα αποτελέσματα των αγώνων από την αρχή της περσινής περιόδου μέχρι σήμερα με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ομαδικό του Ξίφους Μονομαχίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2011.

Εγκαίνια εγκαταστάσεων Αθλητικού Ομίλου «Θησέας» Ηρακλείου

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της αίθουσας προπονήσεων του νεοσύστατου Αθλητικού Ομίλου «Θησέας» Ηρακλείου. Η αίθουσα βρίσκεται στη παραλιακή Λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου 109 δίπλα ακριβώς από το Πολύκεντρο «Τάλως».

 Ο Θησέας δημιουργήθηκε από λάτρεις της Ξιφασκίας στο Ηράκλειο που δημιούργησαν ένα αμιγώς Ξιφασκικό Σύλλογο στην πόλη.

Τον αποτελούν παλιοί και καλοί Ηρακλειώτες , και όχι μόνο, Ξιφομάχοι που πραγματικά αγαπούν το άθλημα. Την Α.Λ.Ξ.Χανίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο Ταμίας κος Μάνθος Μαρκαντωνάκης. Η Α.Λ.Ξ.Χανίων προσέφερε στο νέο σύλλογο αναμνηστική πλακέττα με το έμβλημά της με τις ευχές και τη συμπαράσταση όλων μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook