Tην πεποίθηση ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αποφύγει τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις κ. Όλι Ρεν.

Ο Φινλανδός Επίτροπος τόνισε στα πλαίσια συνεδρίου για τον ιρλανδικό τραπεζικό κλάδο πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, ωστόσο διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν ενέργειες όσον αφορά στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας (Eurogroup της 21ης Οκτωβρίου) θα είναι μία ευκαιρία-κλειδί εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε μία καθορισμένη δράση πολιτικής», δήλωσε ο Ρεν, προειδοποιώντας πως η οικονομική συρρίκνωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ύφεση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες όχι μόνο να αποτρέψουμε τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο, αλλά και να βάλουμε την Ευρώπη σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Ρεν.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, υπογράμμισε πως οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία για την αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης αποτέλεσαν οδηγό για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ανέφερε ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών της Ιρλανδίας μπορούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook