Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια για την προεδρία το 2007 στη Γαλλία, η οποία υπέστη σημαντική ήττα στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα υποστηρίξει τον πρώην σύντροφό της Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Μαρτίν Ομπρί στον δεύτερο γύρο για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές του 2012.

Η κίνηση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι ουσιαστικά συμβολική· το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται στον υποψήφιο που θα επιλέξει ο Αρνό Μοντμπούρ, ο οποίος έκανε την έκπληξη στις προκριματικές εκλογές με ένα ισχυρό 17%.

«Προσφέρω την υποστήριξή μου στον Φρανσουά Ολάντ» δήλωσε η Ρουαγιάλ, η οποία ήλθε στην τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, λαμβάνοντας μόλις το 7% των ψήφων.

«Αποφάσισα να αναλάβω τις ευθύνες μου για να συμβάλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νίκη της Αριστεράς [στις προεδρικές εκλογές την Άνοιξη του 2012]» σημείωσε.

Η υποστήριξη της Ρουαγιάλ στον Ολάντ, με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά, ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς η αναμέτρηση του πρώην επικεφαλής του PS, ο οποίος ήρθε πρώτος την Κυριακή με 39% των ψήφων, με την Μαρτίν Ομπρί, η οποία ακολουθεί με 31% των ψήφων, θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που προέβλεπαν αρχικά οι δημοσκοπήσεις.

Η Ρουαγιάλ εξήγησε ότι στηρίζει τον Ολάντ για τους ακόλουθους λόγους: «Ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο και είναι εύλογο να διευρύνει αυτό το προβάδισμα, οι νέες λύσεις που υπερασπίζομαι θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα του υποψηφίου -τραπεζική μεταρρύθμιση, αγώνας κατά των απολύσεων, επιστροφή του ήθους στην πολιτική ζωή με τη μη συγκέντρωση εντολών και αλλαγή της οικονομίας βάσει της οικολογίας».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα στην αριστερά να χάσουμε αυτό το ραντεβού με τους Γάλλους που μας περιμένουν αποτελεσματικούς και ενωμένους να τεθούμε στην υπηρεσία του» κατέληξε η Ρουαγιάλ.

Μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η απόφαση του άλλου υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρνό Μοντμπούρ, που εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, ο οποίος προκάλεσε έκπληξη στον πρώτο γύρο, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 17% και δεν έχει δηλώσει ακόμη ποιον από τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου θα υποστηρίξει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook