Η ανάπτυξη που έχουν οι τηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια είναι απλά, εντυπωσιακή, αφού πλέον οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν 3D εικόνα και να ακούνε surround ήχο δίνοντας μία ρεαλιστική αίσθηση στο θεατή.

Το μόνο που λείπει λοιπόν για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστική η προβολή των ταινιών είναι η μυρωδιά.

Έτσι λοιπόν η γαλλική εταιρία Olf-action κατασκεύασε το SMELLIT το οποίο είναι αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό στις ταινίες και στα video-games αφού μπορεί και εκπέμπει μυρωδιές στο χώρο ανάλογα με την σκηνή της ταινίας.


Επίσης η εταιρία κατασκευάζει kαι μία συσκευή η οποία θα μπορεί να συγχρονίζει τις μυρωδιές με την εικόνα για τις κινηματογραφικές αίθουσες,  οπότε δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και ως πραγματικό εμπορικά διαθέσιμο προϊόν.

Για την ώρα η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της νέας συσκευής καθώς και τι είδους μυρωδιές θα «εκπέμπει».

Πάντως αν πάρει από τα μυρωδικά «μελάνια» που υπάρχουν στην ιστοσελίδα για τις άλλες συσκευές της, τότε σίγουρα έχει μία αρκετά μεγάλη και καλή γκάμα.Τέλος η νέα συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί στην Πορτογαλία στο Lisbon Design Show  από τις 11-15 Οκτωβρίου.