Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα\” πρέπει να είναι η αγαπημένη φράση ενός ανώτερου κληρικού από το Las Vegas.Ο αρχιερέας ομολόγησε στο δικαστήριο ότι είχε καταχραστεί από τους ενορίτες του 650.000 δολάρια ή αλλιώς 473.000 ευρώ.

Ο πρώην γενικός εφημέριος του Λας Βέγκας κατάφερε να κρατήσει μαζί με τα μυστικά του ποιμνίου του και την εγκληματική του πράξη. Σε διάστημα οκτώ ετών μπόρεσε να συγκεντρώσει το υπέρογκο ποσό από κεφάλαια ενός ενορίτη από τις πωλήσεις κεριών,από το κατάστημα δώρων και από εκκλησιαστική απόστολή, όλα αυτά κάτω από την μύτη των ανωτέρων του.

\"http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00d8341c630a53ef0154360e8b41970c-320wi\"Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν κυρίως, για να ικανοποιήσουν τον εθισμό του στο video πόκερ, ενώ μέρος του ποσού δόθηκε επίσης, για να ξεπληρώσει  χρέη από τις προσωπικές του πιστωτικές κάρτες.

Ο ιερέας Kevin McAuliffe υπήρξε μέλος της επιτροπής των οικονομικών της επισκοπής και το διάστημα 2008 και 2010 υπέγραψε και σύνταξε εν γνώσει του ψευδής οικονομικές δηλώσεις στις ετήσιες αναφορές.

Τις συγκεκριμένες αναφορές έστελνε ηλεκτρονικά στην Αρχιεπισκοπή του San Francisco. Οι τελευταίες  ήταν εκείνες που οδήγησαν  στις κατηγορίες για απάτη μέσω ταχυδρομείου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου δήλωσε πως ο ίδιος γνωρίζει πως απογοήτευσε τους θρησκευτικούς του οπαδούς λόγω του εθισμού του. \”Ο εθισμός είναι μία αρρώστια.\” τονίζει και αναφέρει πως δεν είναι εύκολο για άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, απλά να το κόψουν.

Από την πλευρά των πιστών, αν και νιώθουν έκπληκτοι από το γεγονός, πιστεύουν ότι αυτό τον έκανε να φαίνεται πιο ανθρώπινο στα μάτια, όπως δηλώνει η κυρία Julie Root.

Τελικά ο McAuliffe συναίνεσε να επιστρέψει το κλεμμένο πόσο, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με 60 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 750.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook