Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Πέμπτη, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία, στη μείωση των αποδοχών τους στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, στη συγχώνευση και ενοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών.

Παράλληλα, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης μέσω των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Επίσης, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοίνωσή του, ζητά να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, χαρακτηρίζοντάς το ως "νομοσχέδιο της φτώχειας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα".

Παράλληλα, καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να εξασφαλίσει άμεσα την εξαίρεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τη διαθεσιμότητα και την εφεδρεία (όπως εξαιρέθηκαν οι κλάδοι της υγείας και της παιδείας).

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει η ανακοίνωση, θα είναι υπεύθυνη για την αναγκαστική απόλυση δεκάδων επιστημόνων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και για τη διάλυση της προστασίας των μνημείων με όλες τις συνέπειες.

Τουρίστες βρήκαν την Αρχαία Ολυμπία κλειστή

Τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια έδεσαν το πρωί της Πέμπτης στο Κατάκολο, μεταφέροντας τουρίστες που έχουν ως στόχο να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία.

Εξαιτίας όμως της απεργίας των εργαζομένων στα μουσεία ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, παραμένουν κλειστά και και έτσι οι τουρίστες δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.