Ένταση μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδριάζουν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι, δημιουργώντας μικροεπεισόδιο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, οι εργαζόμενοι πέταξαν μπουκάλια από νερό σε ορισμένους δημάρχους, ενώ σημειώθηκαν και λεκτικοί διαξιφισμοί.

Η ημέρα είναι ηλεκτρισμένη, καθώς η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε άκαρπη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να διαμηνύει πως θα λύσει το πρόβλημα με άλλους τρόπους και τους εργαζόμενους να δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ετοιμάζει υγειονομική διάταξη, που θα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε αποκομιδή.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το έργο της αποκομιδής δεν αποκλείεται να αναλάβουν ιδιώτες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω και δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους ιδιώτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook