Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την καθολική χρεοκοπία μέσω ενός haircut ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα, εξέφρασε ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης που δεν θα περιλαμβάνει καθολική χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Bloomberg o νομπελίστας οικονομολόγος που είναι επίσης και καθηγητής στο London School of Economics.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ανακοίνωσε στις 11 Οκτωβρίου ότι το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους ενδέχεται να ξεπεράσει το 21% που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις. \”Χωρίς να γνωρίζω τις αποδόσεις της αγοράς αυτή την περίοδο, θα έλεγα ότι ένα «κούρεμα» 50% είναι το πιο πιθανό», σημείωσε ο κ. Πισσαρίδης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. χειρίζεται την κρίση, ο γνωστός οικονομολόγος ανέφερε ότι «θα τους έβαζα καλό βαθμό για την αποφασιστικότητά τους αλλά δεν θα τους έβαζα υψηλή βαθμολογία για την ταχύτητα με την οποία δρουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook