Το \”πράσινο φως\” για την ίδρυση και δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη \”άναψε\” το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας ως σύννομο το Προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα το πρωί το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε την απόφασή του για το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ιδρύεται το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με την οποία το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι σύννομο και δεν έχει προβλήματα.
Μετά απο αυτό το \”ναι\” , το Προεδρικό Διάταγμα θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην συνέχεια υα διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τελική υπογραφή πριν δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως το Προεδρικό Διάταγμα ορίζει ότι η λειτουργία του δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη θα ξεκινήσει απο τον επόμενο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου 2011.
\”Θα περιμένω να διαβάσω την επίσημη απόφαση\” ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δημήτρη Ποντικάκη , ο οποίος πάντως άφησε αιχμές κατα της βουλευτού Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη για άσκηση πιέσεων. 

\”Τελικά οι δικηγόροι του Ηρακλείου κατάφεραν αυτό που ήθελαν, αφού η βουλευτής του Νομού Μαρία Σκραφνάκη ήταν συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας\” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ.Ποντικάκη.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται ως βέβαιο το ότι – εκτός των κινητοποιήσεων που είναι άγνωστη η μορφή που θα έχουν – μόλις οι δικηγόροι των Χανίων διαβάσουν την απόφαση του ΣτΕ θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο που δικαιούνται για να προσβάλλουν δικαστικά την προώθηση της \”διάσπασης του Εφετείου Κρήτης\” όπως έχουν τονίσει κατ\’επανάληψη.

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 10/2 προκειμένου να εξετάσει όλα τα νέα δεδομένα, ενώ να σημειωθεί πως οι δικηγόροι βρίσκονται ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους αλλά και λόγω του Εφετείου.

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου του Πασοκ Φραγκίσκος Παρασύρης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

\”Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την θετική γνωμοδότηση του  5ου τμήματος  του Συμβουλίου της Επικρατείας για την  ίδρυση έδρας Εφετείου στο Ηράκλειο.

Τώρα πλέον ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο, ένα εγχείρημα για το οποίο αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, ενωμένοι πολιτικοί ,φορείς της δικαιοσύνης  και οι πολίτες του Ηρακλείου.\”

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δήλωσεις και της βουλευτού Ηρακλείου του Πασοκ, Μαρία Σκραφνάκη η οποία δήλωσε πως:

\”Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, για την θετική αυτή εξέλιξη, μετά και την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook