Ο διεθνής οίκος Marcuard δημοσίευσε την έκθεσή με τίτλο «Το ελληνικό ταξίδι συνεχίζεται» και στην οποία ουσιαστικά περιγράφει το επίπονο ταξίδι της Ελλάδας προς το… θάνατο.

«Με την ύφεση της χώρας να εκτιμάται τουλάχιστον στο 5,5% για φέτος και την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 170%, γιατί δεν αφήνετε τη χώρα να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα;» αναρωτιέται ο οίκος.

Τρομακτικό ακούγεται το σενάριο για τον οίκο, ότι η τρόικα θα συναινέσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης παρά την εκτίμηση της πως η Ελλάδα απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς της στόχους και για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία πως τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας με έξοδο της από το ευρώ θα σημάνει ντόμινο χρεοκοπίας στην ευρωζώνη, ούτε συγκρίνει την περίπτωση μας με την κατάρρευση της Lehman: \’«Οι δύο καταστάσεις δεν είναι ταυτόσημες και δεν μπορούν να συγκριθούν.Με το να δίνει η τρόικα χρήματα για την Ελλάδα, σημαίνει ότι προσποιείται ότι η χώρα είναι φερέγγυα».

Μάλιστα η Marcuard δεν διστάζει να πει πως είναι «ανήθικο» να παίρνει η Ελλάδα βοήθεια χωρίς να πιάνει τους στόχους της και συμπληρώνει πως η Ιταλία, βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, δεν θα πάρει τα αναγκαία μέτρα αλλά θα προσποιηθεί πως προχωράει σε μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση αυτή και το δημοσίευμα στο newsbeast.gr,, δεν γίνεται κάθε δύο μήνες οι αγορές παγκοσμίως να « την πληρώνουν\’», λόγω της αβεβαιότητας, για το αν η Ελλάδα θα πάρει ή όχι την δόση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook