Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Φαιστού και Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, καθορίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο του Σωματείου με τη Δήμαρχο Φαιστό Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Δουλγεράκης, οι εκπρόσωποι του Σωματείου παρέθεσαν ένα πλήρες κείμενο αιτημάτων προς τη Δήμαρχο, δηλώνοντας παράλληλα την θέληση τους για συνεργασία.

Η Δήμαρχος Φαιστού, τόνισε πως η συνεργασία στο επίπεδο του εφικτού, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ ανέλυσε το ως τώρα έργο του Δήμου Φαιστού, αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία.

 Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία χώρων στάθμευσης σε Δημόσιους Χώρους για ΑΜΕΑ, στην εντολή που έχει δοθεί για άμεσης εξυπηρέτηση απ’ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αλλά και στις ενέργειες δημιουργίας χώρων υγιεινής, αλλά και ελεύθερης πρόσβασης σε παραλίες του Δήμου Φαιστού, μετά από τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Η κ. Πετρακογιώργη δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στο γεγονός της αγαστής συνεργασίας με τον τοπικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Το Μέλλον», τονίζοντας πως μέσα από την επικοινωνία με το σύλλογο, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία, μπόρεσε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως τώρα.

«Γνωρίζουμε πως οι απαιτήσεις και οι ανάγκες γενικά δε σταματούν, αλλά από την πλευρά μας ως Δήμος έχουμε προχωρήσει σε δράσεις και ενέργειες με σεβασμό στους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και σε κάθε ευπαθή κοινωνικά ομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνάντησης η Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Πρέπει να θεωρείτε τη συνεργασία δεδομένη. Ήδη υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο. Οι ενέργειες που γίνονται είναι στο βαθμό των δυνατοτήτων μας και όσο μπορούμε προχωρούμε τα θέματα, γιατί θεωρούμε πολύ σπουδαία τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου, αλλά και των ανθρώπων κυρίως που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Σωματείου αναγνώρισαν την προσπάθεια που γίνεται, εκτιμώντας πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει πράγματα για τα Άτομα με Αναπηρία στο Δήμο Φαιστού, τα οποία δεν υλοποιούνταν για χρόνια.

Με γνώμονα παράλληλα την θετική ανταπόκριση του Δήμου γενικότερα στην Κοινωνική Μέριμνα, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία θεώρησε πως τέθηκαν οι βάσεις για μια αγαστή συνεργασία που θα έχει συνέχεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook