Επιχείρηση διάσωσης δύο τουριστών που επεχείρησαν να περπατήσουν απο το Ελαφονήσι προς την Παλαιόχωρα στέφθηκε με επιτυχία αργά το μεσημέρι στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Βραζιλιάνο και έναν 48χρονο Γάλλο, οι οποίοι, απο το Ηράκλειο πήγαν εκδρομή στο Ελαφονήσι Χανίων και απο εκεί αποφάσισαν να περπατήσουν στο μονοπάτι Ε4 με κατεύθυνση την Παλαιόχωρα.

Όμως στην διαδρομή, ο Βραζιλιάνος παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αστράγαλό του και να μην μπορεί να συνεχίσει την πεζοπορία. Τότε μέσω των κινητών τηλεφώνων ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και στην συνέχεια μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των δύο τουριστών.

Περίπου στις 4 το απόγευμα αστυνομικός του ΑΤ Κισάμου, εντόπισε τους τουρίστες κοντά στο ακρωτήρι Κριός και αφού διαπιστώθηκε πως εκτός του τραυματισμού του Βραζιλιάνου στο πόδι, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα με την υγεία τους, διοργανώθηκε η μεταφορά τους, με πλωτό μέσο απο την θάλασσα, προκειμένου να μεταφερθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και απο εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων.

Απο την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ.Τάσος Κουρουπάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr, επεσήμανε πως ειδικά οι τουρίστες που επιχειρούν πεζοπορίες στα Κρητικά βουνά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, καθώς τα περιστατικά τουριστών για τους οποίους οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης είναι πολλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook