Ο 35χρονος Cristopher Chaney είναι τελικά ο περιβόητος χάκερ που εισέβαλε στα προσωπικά αρχεία της Scarlett Johansson και έδωσε στη δημοσιότητα τις γυμνές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ο ψηφιακός εγκληματίας συνελήφθη χτες στο σπίτι του στη Φλόριντα ως αποτέλεσμα της μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε το FBI υπό το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Hackerazzi».

Σύμφωνα με την έκθεση της υπόθεσης, περισσότερα από 50 άτομα βρέθηκαν θύματα της δράσης του Chaney, ανάμεσα τους και οι celebrities: Mila Kunis, Christina Aguilera και Renee Olstead. Τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας παραμένουν προς το παρόν κρυφά και οι εκπρόσωποι του FBI αρνούνται να αποκαλύψουν αν πρόκειται και για άλλους σταρ του Χόλιγουντ.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από διαδικτυακά ψευδώνυμα (trainreqsuckswhat, anonygrrl και jaxjaguars911 είναι αυτά που έγιναν γνωστά), ο Chaney παραβίασε έναν μεγάλο αριθμό από λογαριασμούς email της Google, Apple και Yahoo. Περνώντας την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έβρισκε τρόπο να χακάρει την υπηρεσία του forwarding μεταφέροντας άμεσα όλα τα δεδομένα κάθε λογαριασμού σε ένα άλλο email που χειριζόταν ο ίδιος.

Ο δράστης παρουσιάστηκε χτες στα δικαστήρια της Φλόριντα και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση ύψους 10.000 δολαρίων. Αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες για κλοπή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση προστατευμένων υπολογιστικών συστημάτων.

Αν τελικά καταδικαστεί, η ποινή του θα ανέρχεται μέχρι και σε 121 χρόνια φυλάκισης. Οι αρχές ελπίζουν πως η υπόθεση θα προκαλέσει μια γενικότερη αφύπνιση στις εταιρείες που δρουν στο διαδίκτυο έτσι ώστε να ενισχύσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook