Τα σοβαρά και πολύπλοκα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου καθώς και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΚΑΡΟΥΖΟΥ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τις απρόβλεπτες εξελίξεις που βιώνει η χώρα, παρόλα αυτά τόνισε, πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα δίνοντας βαρύτητα στην υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Ο κ. Δολαψάκης παρέδωσε στην κ. Μπακογιάννη υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, το λιμάνι του Νότου, την προοπτική συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής αλλά και τη σύνδεση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με την παραγωγική διαδικασία, τονίζοντας ότι απαιτείται ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία.

Την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής αγοράς εξέφρασαν μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Μανώλης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Οπωρολαχανικών κ. Γιώργος Πουλινάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα εκτιμώντας ότι η Ευρώπη φαίνεται ν’ αντιλαμβάνεται πλέον ότι απειλείται και θα λάβει οριστικές αποφάσεις για την ευρωπαϊκή κρίση.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ήταν σε αδράνεια επί δύο χρόνια και τώρα παίρνει σπασμωδικά μέτρα επί δικαίων και αδίκων και τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Αναφερόμενη στα θέματα της επιχειρηματικότητας τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων και πρόσθεσε ότι έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου, με κεφάλαια ύψους 35 δις ευρώ, που θα αφορά αποκλειστικά σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook