Θεωρητικά ήταν το τελευταίο τεστ του Πλατανιά ενόψει πρεμιέρας της Football League το φιλικό με Μινώταυρο στο Μάλεμε την Πέμπτη το απόγευμα. Το ίδιο όμως είχαμε πει και για το πρόσφατο φιλικό με την Ασή Γωνιά, αλλά τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν. Μπορεί οι \”ερυθρόλευκοι\” να μην ήταν τόσο \”χορταστικοί\” όσο κόντρα στους πρωταθλητές Ρεθύμνου, αλλά πήραν την φιλική νίκη με 1-0 απέναντι στους… πρωταθλητές των Χανίων της περασμένης περιόδου.

Το παιχνίδι στην ουσία ήταν \”μονομαχία\” των παικτών του Πλατανιά με τον Συροκάκη στο α\’ μέρος και τον Αρχοντάκη στο β\’, με το τέρμα του Μινωταύρου να πραβιάζεται χάρη στις αποκρούσεις μόνο στο 39\’ με το γκολ του Μαραγκουδάκη, από εκπληκτική μπαλιά του Σκούρτη, με τον πρώην επιθετικό της Ρόδου να… κυνηγούσε το γκολ κόντρα στον πρώην γκολκίπερ του ΑΟΧ από… πέρσι, όταν και του το είχε στερήσει στο πρωτάθλημα και σε εντός και εκτός έδρας ματς των δύο ομάδων τότε (στα Χανιά του είχε αποκρούσει) και πέναλτι.

Ντεμπούτο, έστω και στο φιλικό, έκανε με την φανέλα του Πλατανιά ο Λάζαρος Θεοδωρέλλης, ενώ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, Θωμάς Ναζλίδης, προπονήθηκε πριν το παιχνίδι και στη συνέχεια το παρακολούθησε.

Οι γηπεδούχοι απέιλησαν στο 4\’ με τον Σκούρτη, στο 5\’ με τον Γκονζάλες αλλά επενέβη θετικά και μπλόκαρε ο Συροκάκης, ενώ οι \”πράσινοι\”, που ήταν… \”οράνιε\” αφού φορούσαν την δεύτερη (νέα) πορτοκαλί εμφάνισή τους, \”απάντησαν\” με ένα σουτ του Βακαλουνάκη που πέρασε άουτ στι 14΄. Ακολούθησαν οι προσπάθειες των Γκονζάλες και Μιρτσέτα (15\’ και 17\’ αντίστοιχα), οι οποίο δεν κατάφεραν να \”νικήσουν\” τον 27χρονο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο 39\’ τελικά από εξαιρετική μπαλιά του Σκούρτη ο Μαραγκουδάκης πλάσαρε ιδανικά και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η ωραιότερη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 41\’ όταν από σέντρα του Σκούρτη, ο Μαραγκουδάκης έπιασε εξ\’ επαφής την κεφαλιά αλλά ο Συροκάκης με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας αλλά και τα συγχαρητήρια του αντιπάλου του. Τρία λεπτά μετά ο ικανότατος τερματοφύλακας του Μινωταύρου έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του σε δυνατό σουτ του Παπαζούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς συνέχεισε να έχει την υπεροχή και να ψάχνει κι άλλο γκολ αλλά αυτή την φορά βρήκε απέναντί του τον Αρχοντάκη, που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Συροκάκη.
Ο 21χρονος γκολκίπερ της ομάδας των Μουρνιών αρνήθηκε με αποκρούσεις του το γκολ στους Γκονζάλες (49\’), Μαραγκουδάκη (57\’), Τζανή (58\’), Μαρτσάκη (78\’) και Δρακάκη (86\’).

Πλατανιάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Παπαδόπουλος (65\’ Λαζαρίδης), Παληγεώργος (65\’ Μπινιχάκης), Τζανής (76\’ Θεοδωρέλλης), Ραπτάκης (82\’ Τσικνίδης), Κουρτεσιώτης (65\’ Τσεσμελής), Πότσι (65\’ Πουλάκης), Παπαζούδης (46\’ Μανουσάκης), Μιρτσέτα (73\’ Δράμι), Μαραγκουδάκης (65\’ Τσοντάκης), Γκονζάλες (61\’ Μαρτσάκης), Σκούρτης (68\’ Δρακάκης).

Μινώταυρος (Βασίλης Παπαδάκης): Συροκάκης (46\’ Αρχοντάκης), Γαλανάκης (65\’ Γκούντελος), Βαρδάκης (46\’ Καράκης), Κουνέτας (46\’ Μαρινάκης), Πατεράκης, Κοκολάκης (60\’ λ.τρ. Νικολαΐδης), Τζαγκαράκης (68\’ Δημητρογιαννάκης), Θάνος (62\’ Τσιτσιριδάκης), Καλαϊτζάκης (46\’ Μιχάκης), Τσικουδάκης (46\’ Ψαράκης), Βακαλουνάκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook