Ένοπλοι απήγαγαν δύο μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) από προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη μεθόριο της Κένυας με τη Σομαλία. Οι δύο Ισπανοί γιατροί απήχθησαν από τον το μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό παγκοσμίως, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να γλιτώσουν από το λιμό που πλήττει το Κέρας της Αφρικής.

Ο Κενυάτης οδηγός των γιατρών τραυματίστηκε και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Ντανταάμπ, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, στεγάζει 450.000 πρόσφυγες και έχει ουσιαστικά καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας.

Τις τελευταίες εβδομάδες δύο γυναίκες βρετανικής και γαλλικής υπηκοότητας απήχθησαν κοντά στα σύνορα. Από τον προσφυγικό καταυλισμό απήχθη επίσης στις 21 Σεπτεμβρίου Κενυάτης οδηγός που εργαζόταν για την ανθρωπιστική οργάνωση Care.

Ο αστυνομικός διευθυντής της Ντανταάμπ δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press πως πιστεύει ότι οι δράστες της απαγωγής των Ισπανών γιατρών προέρχονται από τη Σομαλία, διότι προς την κατεύθυνση αυτή διέφυγαν μαζί με τους απαχθέντες.

Τον περασμένο μήνα απήχθη από ενόπλους η 56χρονη Βρετανίδα Τζούντιθ Τίμπουτ σε απομονωμένο θέρετρο στο Κιουάου. Ο σύζυγός της Ντέιβιντ δολοφονήθηκε, ενώ η ίδια πιστεύεται ότι κρατείται από ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ στη Σομαλία.

Την 1η Οκτωβρίου ομάδα ενόπλων απήγαγε 66χρονη Γαλλίδα στο βόρειο νησιωτικό θέρετρο Μάντα της Κένυας και μεταφέρθηκε στη Σομαλία.

Η Βρετανία έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τις κενυατικές ακτές κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook