«Μάχη» για να ελαφρύνουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, και το οποίο τους φέρνει αντιμέτωπους ακόμη και με ισόβια, αναμένεται να δώσουν ενώπιον του ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ.

Και οι έξι καλούνται να απολογηθούν για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, τα οποία θα τους αποδοθούν κατά περίπτωση, καθώς η αρχική ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε είναι in rem, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Πέπα 21 ετών, Ερμίρ Μέτα 20 ετών, Ερβίστ Μέτα 15 ετών, Ενεα Πάνο 24 ετών, Σωκράτη Μένικο 26 ετών και μια 16χρονη κοπέλα.

Η «φαρέτρα» των ουσιαστικών και όχι των νομικών επιχειρημάτων που θα επικαλεστούν θα περιλαμβάνει από «συγγνώμες» προς τα θύματα, άρνηση συμμετοχής σε βιασμούς και ληστείες, όπως επίσης και προσωπικές… ιστορίες για εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες για το… χαρτζιλίκι που κυμαίνονταν από 5 έως 200 ευρώ.

Το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Ενέα Πανο, δίνει μιλώντας στο «protothema.gr» ο κ. Ηλίας Σιδέρης.

«Ο πελάτης μου δεν έχει σχέση με βιασμούς, οπλοφορία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη ζητήσαμε να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν συμμετείχε στα όσα καταθέτουν οι δυο γυναίκες θύματα. Επίσης, έχουμε ζητήσει τη διενέργεια δακτυλοσκοπικής εξέτασης στο σπίτι του Αλέξανδρου Πέτα για να αποδειχθεί ότι δεν το επισκέφθηκε ποτέ» υποστηρίζει ο κ. Σιδέρης.

Όπως αναφέρει, ο δικηγόρος του 24χρονου κατηγορουμένου, η εμπλοκή του πελάτη του στην υπόθεση περιορίζεται στη συμμετοχή του σε κάποιες ληστείες ως …τσιλιαδόρος έναντι ευτελών ποσών που στην καλύτερη περίπτωση ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σιδέρη, το μόνο αδίκημα για το οποίο θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο πελάτης του είναι αυτό της απλής συνέργειας σε εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των θυμάτων της συμμορίας προϊδεάζουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, δεδομένου ότι οι δυο γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μερίδα των συλληφθέντων τους έχουν αναγνωρίσει με βεβαιότητα στις προανακριτικές τους καταθέσεις. Και οι καταθέσεις αυτές δεν είναι τα μόνο στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τα οποία είναι επιβαρυντικά για τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας.

Τα όσα περιγράφουν τα θύματα προκαλούν αποτροπιασμό. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση της 47χρονης γυναίκας, η οποία έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγες ημέρες όταν τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο σπίτι της στην Ηλιούπουλη. Η γυναίκα αναγνώρισε τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μένικο όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα…».

Στη δική της κατάθεση, η 33χρονη μητέρα από τη Γλυφάδα, στο σπίτι της οποίας επίσης εισέβαλαν οι κακοποιοί περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε. Η συγκεκριμένη γυναίκα όπως και ο σύζυγος τους αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο Πέπα.

«…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και δίδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγο μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook