Κλιμακώνονται και επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα υπό κατάληψη εξακολουθεί και παραμένει από χθες, από τους εργαζόμενους στο δήμο το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα το πρωί και οι εργαζόμενου του δήμου Χερσονήσου που κατέλαβαν όλα τα δημοτικά καταστήματα αλλά και το αμαξοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο αμαξοστάσια εμποδίζοντας την έξοδο των απορριμματοφόρων κλιμακώνοντας σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. Κορύφωση θα είναι η μέρα της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται οτι σε οτι αφορά το δήμο Χερσονήσου, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν οτι θα επιτρέπονται μόνο οι μεταφορες των μαθητών στα σχολεία, ενώ από το αμαξοστάσιο του Ηρακλείου βγαίνουν μόνο απορριματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών σε σχολεία και νοσοκομεία.

Υπό επίσης κατάληψη βρίσκεται σήμερα και το δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλ. Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, είναι αδύνατη και η αποκομιδή των απορριμμάτων, γι΄ αυτό και η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να κρατάνε τις σακούλες των σκουπιδιών στα σπίτια τους μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι του Δ.Χερσονήσου

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής :

\”Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Χερσονήσου, σήμερα που η κυβέρνηση με τις επιλογές της, μας καταδικάζει στην εξαθλίωση, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικα, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρεπή επιβίωση μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Αποφασίσαμε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α), ξεκινώντας με την κατάληψη όλων των Δημοτικών Καταστημάτων και των αμαξοστασίων του Δήμου Χερσονήσου από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και συνεχίζοντας με την 48ωρη Πανελλήνια Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011.

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας των εργαζομένων του Δήμου Χερσονήσου,αποφασίστηκε η κατ΄ εξαίρεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα και να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να υπερασπίσουμε το μέλλον του λαού και του τόπου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook