Τρεις είναι τελικά- σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες- οι γιατροί από την Πάτρα με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ οι οποίοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή!

Όμως όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος», για μόνο δύο έχουν δοθεί επίσημες ανακοινώσεις, ενώ και για τον τρίτο εκτιμάται πως σύντομα… θα δει τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του δημοσιευμένα στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Τελευταία «κραυγαλέα» περίπτωση, αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «τα Νέα» το περασμένο Σάββατο, αν και περιέργως με την περίπτωσή του ασχολήθηκαν μόνο τα πατρινά portal (όπως το dete.gr και το thebest.gr) και όχι… οι εφημερίδες! Ορισμένες μάλιστα εφημερίδες δεν έκαναν… ούτε σχόλιο!

Πρόκειται για Πατρινό διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο ιδιωτικού θεραπευτηρίου στη Δυτική Ελλάδα με τα αρχικά Φ.Π., ο οποίος φιγουράρει στη λίστα με τους φοροφυγάδες που αποκαλύφθηκαν από το άνοιγμα των 77 τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Ο γιατρός εντοπίστηκε με σύνολο καταθέσεων 8 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010. Από αυτά τα 8 εκατομμύρια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είχε δηλώσει στην εφορία μόνο 722.257 ευρώ! Τα αδήλωτα δηλαδή για τα ίδια έτη ανέρχονται σε 7.277.749 ευρώ!

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ δεν αποκλείεται το «πόθεν έσχες» του να φθάσει… σε βάθος χρόνου! O συγκεκριμένος, πάντως, επιστήμονας δεν έχει καν μιλήσει.

Άλλωστε, στην Πάτρα η είδηση κρατήθηκε «όσο ήταν το δυνατόν»… μυστική, έστω και αν από το μεσημέρι του Σαββάτου, οι χρήστες του διαδικτύου συζητούσαν το θέμα και αναρωτιόντουσαν για την ταυτότητα του κατηγορούμενου για φοροδιαφυγή.

Ο γιατρός με τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ

Καταθέσεις 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει ιδιώτης γιατρός της Πάτρας, σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις του διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκου Λέκκα και το δημοσίευμα στο dete.gr.

Ο κ. Λέκκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι εντοπίστηκε γιατρός στην Πάτρα με καταθέσεις 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Λογαριασμός, ο οποίος πιθανόν να μη δημιουργούσε ερωτηματικά εάν τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογούσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ποσού.

Τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνει μέσω της φορολογικής του δήλωσης ο συγκεκριμένος γιατρός, είναι διερευνητέο εάν επαρκούν για τη διαβίωση της οικογένειάς του. Πρόκειται για γνωστό γιατρό της Πάτρας και μάλιστα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Ο ίδιος πάντως έχει στο παρελθόν ισχυριστεί πως τα συγκεκριμένα ποσά αποτελούν προϊόν…. της περιουσίας της οικογενείας του. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν για όλα αυτά έχει πληρώσει τον αναλογούντα φόρο!

Υπάρχουν και άλλοι

Πάντως στη σχετική λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι Πατρινοί γιατροί, για τους οποίους έχει γίνει πολύς λόγος περί καταθέσεων από φακελάκι. Πρόκειται για τους Πατρινούς γιατρούς που είχαν εντοπιστεί να διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η Πάτρα, όπως είναι γνωστό, βοά για τις περιπτώσεις «φακελλάκηδων» γιατρών που απέκτησαν τεράστια περιουσία, αλλά απαντήσεις δεν δίνονται. Κανείς δεν μας έχει πει το απέγινε με τους Πατρινούς γιατρούς που εντοπίστηκαν εδώ και ένα χρόνο, με καταθέσεις από 8 έως 31 εκατομμύρια ευρώ.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον ορθοπεδικό!

«Βαρύ» το κατηγορητήριο για τον γιατρό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της DePuy και εργάζεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Όπως έλεγαν οι δικηγόροι που το διάβασαν… ούτε ο «Κουφοντίνας» δεν έχει τόσες κατηγορίες. «Πιο εύκολα μπορεί να καθαρίσει μέλος της 17Ν παρά ο συγκεκριμένος γιατρός», έλεγε έγκριτος νομικός της Πάτρας.

Στο Δ.Σ. του νοσοκομείου εστάλη έγγραφο που ενημέρωνε για την ποινική διαδικασία που θα αντιμετωπίσει ο ορθοπεδικός, πλην όμως μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, θα συνεχίσει την εργασία του. Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλυφθεί, εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο DePuy γιατροί, έπαιρναν μίζες από την συγκεκριμένη εταιρεία (πολλών χιλιάδων ευρώ) ώστε να χρησιμοποιούν τα δικά της υλικά σε εγχειρήσεις που έκαναν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αποδείχθηκε πως κάποιοι εξ αυτών… αχρήστευαν τα συγκεκριμένα υλικά (κατά τη διάρκεια της επέμβασης) ώστε να απαιτηθεί και η χρήση άλλων (και να μεγαλώσει το ύψος της «μίζας»)!

Έτσι, χρέωναν με αρκετές χιλιάδες ευρώ το Νοσοκομείο ή το Ταμείο του ασφαλισμένου – ασθενή και βέβαια έπαιρναν το ποσοστό τους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook