«Ο κ. Ψωμιάδης αισθάνεται ότι χρειάζεται χρόνο, προτίθεται να εμφανιστεί στις αρχές όταν θα νιώθει ασφαλής και σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της διαπόμπευσής του. Θέλει να ηρεμήσει, καθώς εκτιμά ότι αδικείται κατάφορα και έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Με αυτά τα λόγια ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, σκιαγραφεί τις προθέσεις και την κατάσταση που βρίσκεται ο πελάτης του.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για προφυλάκιση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας, ο Μάκαρος παραμένει άφαντος. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, αν κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος ή την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό. Η εικόνα του δίμετρου Ψωμιάδη δύσκολα περνάει απαρατήρητη, ενώ η φυσιογνωμία του είναι χαρακτηριστικά στοιχεία που δυσκολεύουν τις κινήσεις του.

Τα τηλέφωνα και η παρακολούθηση
Μπορεί αξιωματικοί της Αστυνομίας και ειδικά της Αντιτρομοκρατικής να υποστηρίζουν πως δεν ασχολήθηκαν με τον Μάκαρο από τη στιγμή που τον παρέδωσαν στις δικαστικές αρχές και πως δεν πρόκειται να ξανασχοληθούν λέγοντας χαρακτηριστικά «ας πάνε οι δικαστές να τον συλλάβουν», ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική.

Από τις αρχές του μήνα προσπαθούν και πάλι να βρουν τα ίχνη του καταζητούμενου. Με την παλιά συνταγή που τους έφερε τον Μάκη Ψωμιάδη στο… πιάτο, δηλαδή τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των τηλεφώνων του, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε πως βρίσκεται εντός της χώρας, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία.

Απόλυτα έγκυρη πηγή αναφέρει πως περιμένουν μια λάθος κίνηση του Μάκαρου για να τον εντοπίσουν. Πιστεύουν πως δεν είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του και πως κάπου έχει λουφάξει μέχρι να δει τι θα κάνει.

ΕΔΕ: Στήριξη στον ανακριτή που τον άφησε ελεύθερο με όρους
Από την άλλη την ίδια ώρα η ΕΔΕ παρέχει απόλυτη στήριξη στον ανακριτή που άφησε ελεύθερο τον Μάκη Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της παρέχει στήριξη στον ανακριτή Γιώργο Κασίμη, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ τού να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο Μάκης Ψωμιάδης κατηγορούμενος στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανακριτής δέχτηκε επικρίσεις για την απόφασή του αυτή, δεδομένου ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας καταζητείται (για δεύτερη) φορά από τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, σαφείς αιχμές για την κρίση του ανακριτή είχε αφήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρεται πως «όσοι επιμένουν να φιλολογούν γύρω από το θέμα αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι, πρώτον, δεν έχουν γνώση του φακέλου της υπόθεσης που σχολιάζουν και, δεύτερον, δεν έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αξιολογήσουν τις απόψεις των δικαστικών λειτουργών που εκφράστηκαν, διότι αυτός ο θεσμικός ρόλος ανήκει σε άλλους αρμοδιότερους».

Ακόμη, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δικαστές δεν υποχρεούνται να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων, αλλά πρέπει να αποφασίζουν κατά τη δική τους πεποίθηση, ακούγοντας, για τον σκοπό αυτόν, τη φωνή της συνειδήσεώς τους και οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις για την αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, για το αξιόπιστο των μαρτύρων και για την αξία των λοιπών αποδείξεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook